dimarts, 8 de juny del 2010

Darreres novetats sobre les escenes de Via Fora 2010

La novetat última és que la darrere escena d'enguany ha sigut adaptada i lliurada a Carles Pujols per Antònia Comas i Miquel Ferrer sobre el llibre d'Alexandre Cuéllar i Bassols Cafè de plaça (Editorial Moll PALMA, 1965). Aquesta adaptació vol reflectir amb les paraules de Cuéllar com podia ser la vida al cor d'una vila mallorquina, durant els anys seixantes. Sembla ser doncs que, una vegada més, tampoc no será possible la col·laboració amb Alexandre Ballester. A questa darrere escena tindrà lloc al fossat de la Porta Roja.


Via fora Alcúdia 2010 començarà amb un divertimento escrit per Antoni Mas i Fornés sobre la Pesta negra del 1348 i les murades d'Alcúdia o el tragí amb el cadàver d'un home mort de Pesta i la disputa entre els municipis d'Alcúdia i Santa Margalida pel fet de decidir on se l'enterra. Com ha sigut quasi sempre habitual Via fora s'iniciarà a la Porta des Moll.


La segona escena tractarà sobre el setge d'Alcúdia amb la Germania als darrers tres mesos de l'any 1521. Aquesta tindrà lloc al portal dels homes de l'església de Sant Jaume.


La tercera escena versarà sobre els bandejats: els bandolers que agitaren la vida de la societat mallorquina dels segles XVI i XVII, després de la revolta de la Germania. 


I la quarta escena és la de la Febre groga al segle XIX i el tancament de les murades.
Via fora Alcúdia 2010 no constarà doncs de quatre escenes com s'havia informat, sinó de cinc escenes com sempre. La quarta escena tindrà lloc al Camí de ronda.