dissabte, 29 d’agost del 2009

Especial Via fora 5è Centenari del Sant Crist d'Alcúdia

Programa:
Especial Via Fora en commemoració del Miracle del Sant Crist d’Alcúdia 26 de juliol del 2007. (Esplectacle repectió de l’original del 24 de febrer del mateix any)
Lloc: Esglaonada Església Sant Jaume d’Alcúdia
Hora: 22:00 hrs.
Imatges de Kjell Nilsson i Josep


Descripció:
 COMMEMORACIÓ Vè CENTANARI DEL MIRACLE DEL SANT CRIST
En una data tant doblement significativa, el dia 26 de juliol Triennal del Sant Crist i del Vè Aniversari de Commemoració del Miracle es representa per segona vegada els moments històrics i els fets que tingueren lloc l’any 1507.

Eren temps de penúria, de sequera que obligà la gent a haver de menjar carn durant la Quaresma i amençava les collites. Els alcudiencs desesperats, organitzaren una marxa rogativa a la Cova de Sant Martí portant la imatge del Sant Crist d’Alcúdia fins a la cova i, de tornada, davant l’atenta mirada dels assistents, la imatge començà a suar sang i aigua.
Actors


Capellà: Sebastià Riera Pocoví/ Jaume Grimalt
Jurats: Joan Gelabert, Salvador Miralles, Francesc Regué i Joan Antoni Sunyer
Historiador i notari: Jaume Gaià

Taller de Teatre d’Alcúdia
 Nines: Carme Novas, Ana Rincón, Ariadna Cortés, Noèlia Caurel, Marina Frau, Júlia Frau, Caterina Pons i Claudia Gonzàlez.

Adults: Antònia Comas, Ana Belén Benéitez, Antonio González, Begoña Vega, Eva Carnicero, Jaume Navarro, Jesusa Sanjuán, Lluïs Morano, Maria Magdalena Adrover, Margalida Aguiló, Neus Ramis, Pràxedes Font i Rosario Carmona.



Amb la col·laboració especial de la Coral d’Alcúdia
Canta Dora Riutord
Violoncel Luis Marsili
Cançons: L’any 1507 i Miracles amb lletra i música de Dora Riutord, Goigs del Sant Crist.

Direcció i dramatúrgia de Carles Pujols
Ajudant de direcció Bàrbara Dalia

Organitza: L’Ajuntament d’Alcúdia, la Parròquia de Sant Jaume, la Parròquia de Sant Pere i de la Mare de Déu del Carme i la Commissió d’actes del Cinqué Centenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada